Stallchefen för Mercedes-AMG Petronas Toto Wolff Foto: TT

Hamiltons stallchef ber om ursäkt: ”Inte bra nog”

Uppdaterad
Publicerad

13:e i senaste loppet och en sjundeplats totalt, bilen är inte bra nog för den sjufaldige världsmästaren Lewis Hamilton. Då ber stallchefen Toto Wolff om ursäkt.

– Vi är inte bra nog för en världsmästare, vi måste fixa bilen, säger han.

Säsongsinledningen av formel 1 har lämnat mycket att önska för Mercedes. Stallet, som varit sportens verkliga stormakt de senaste åren, ligger bara trea i konstruktörsmästerskapen, långt efter Ferrari och Red Bull, och den sjufaldiga världsmästaren Lewis Hamilton är inte i närheten av toppen i förarmästerskapen.

– Jag är uträknad, helt klart. Det finns ingen tvivel om det, sade Hamilton efter söndagens 13:e-plats i italienska Imola.

”Jag beklagar”

Efter målgång fick han en ursäkt av stallchefen Toto Wolff i radiokommunikationen:

– Jag beklagar det du behövde köra i dag. Jag vet att bilen var omöjlig att köra. Det var ett fruktansvärt lopp.

Han utvecklade resonemanget efter loppet.

-Vi är inte bra nog för en världsmästare, vi måste fixa bilen.

Anledningen till den dåliga starten är att man inte lyckats få till sin bil lika bra som övriga toppstall med de nya reglerna.

– Man ser att den (bilen) hoppar på raksträckorna, ibland undrar jag hur de (Hamilton och stallkamraten George Russell) lyckas hålla kvar den på banan, säger Toto Wolff efter loppet.

”Överpresterar bilen”

Han fortsätter med att säga att ansvaret inte ligger hos förarna.

– Båda förarna gör sitt yttersta och överpresterar bilen, säger han.

George Russell tog en överraskande fjärdeplats i Imola, mycket tack vare en perfekt start där både Carlos Sainz fick avbryta och Daniel Ricciardo fick problem efter en kollision.

– När det gäller resultat får vi ut maximalt vad bilen klarar, det ger hopp om att vi kan få mer poäng om bilen förbättras, säger Russell.

KLIPP: Verstappen vann Emilia-Romagnas GP (24 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.