Hamilton bekräftar att han vill köpa Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Chelsea jagar ju ny ägare och nu verkar en lösning vara på gång.

Lewis Hamilton och Serena Williams har visat intresse att vara med och köpa klubben. Och idag bekräftar formel 1-stjärnan.

– Det är en av de största möjligheterna man kan få vara med om, säger Hamilton.

Roman Abramovitj, ägare till Chelsea sedan 20 år tillbaka,  har satts under sanktioner av Storbritannien pga sina kopplingar till Vladimir Putin. Han har fått sina tillgångar frysta och nu är hans klubb till salu.

Tillsammans ska Williams och Hamilton, enligt Sky Sports, ha bestämt sig för att bidra med drygt 245 miljoner kronor till en av budgivarna, Sir Martin Broughtons.

Idag på en presskonferens inför helgens deltävling på Imola i Italien fick formel 1-stjärnan Lewis Hamilton frågan om hans intresse är på riktígt.

– När jag fick höra om den här chansen tänkte jag, wow, det är en av de största möjligheterna man kan få, att vara med om något så stort, sa Hamilton.

Gillar Chelsea

Hamilton fick frågan på dagens presskonferens om han gillar Chelsea.

– Ja.

Finns det någon sanning i ryktena (om ett köp)?

– Ja

Systern tvingade honom att gilla Arsenal

Hamilton berättade också om det som förbryllat en del  – är inte Hamilton ett Arsenal-fan?

Formel-1-stjärnan berättar att hans syster övertalade honom som ung, om att hålla på Arsenal men att han också ofta gick och såg Chelsea med sin farbror.

– Min syster slog mig hårt på armen och sa att jag måste heja på Arsenal. Jag komer ihåg att jag som 5-6-åring blev en Arsenal-supporter. Men min farbror Terry är ett stort Chelsea-fan så jag gick på matcher med honom, säger Hamilton.

– Chelsea är en av de mest framgångsrika klubbarna i världen och när jag hörde talas om detta så tänkte jag att det är en av de största möjligheterna man kan få, att vara med om något så stort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.