Denny Hamlin vann Nascar-tävlingen i Darlington. Foto: AFP

Hamlin tog hem segern i blött Nascarlopp

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanen Denny Hamlin tog sin andra seger för säsongen, när Nascarloppet vid Darlington Raceway i South Carolina avgjordes.

– Jag är väldigt nöjd, säger han enligt Reuters.

Det andra loppet sedan serien startade efter coronanedstängningen blev en blöt historia, när regnet föll över banan som saknade publik.

– Jag är väldigt nöjd med hur det hela slutade , säger Denny Hamlin, som också vann säsongsöppningen Daytona 500 i februari.

Kyle Busch, som slutade tvåa, var inblandad i en incident med Chase Elliott, som slutade med att Elliott slog in i väggen. Elliott slutade 38:a, och visade fingret när Busch passerade honom på ovalen.

Med drygt 20 varv kvar att köra bröts loppet på grund av regnet. Trea blev söndagens vinnare Kevin Harvick, som därmed drygade ut sin ledning i totalen, då den sammanlagda tvåan Alex Bowman slutade först på 18:e plats.

Nästa lopp körs redan natten mot söndag, svensk tid. Då i Charlotte, North Carolina, 15 mil nordväst om Darlington.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.