Pontus Tidemand kom på åttondeplats i Svenska rallyts 14:e sträcka Foto: TT

Hård kamp om pallplatserna i Svenska rallyt

Uppdaterad
Publicerad

Ott Tänak har en säker ledning i Svenska rallyt inför sista sträckan. Svenske Pontus Tidemand är på en åttondeplats inför sista sträckan.

Sista dagen i Svenska rallyt består av tre sträckor. När en sträcka återstår är det fortfarande estländaren Ott Tänak som har en säker ledning med hela 48 sekunder. Men kampen om pallplatserna bakom Tänak är mer intressant.

När en sträcka återstår är finländaren Esapekka Lappi tvåa fem sekunder före trean Thierry Neuville.  Bakom Lappi och Neuville jagar norrmannen Andreas Mikkelsen, fyra sekunder efter, och britten Elfyn Evans, tio sekunder efter.

Svenska rallyt

Pontus Tidemand körde in på en tiondeplats i näst sista sträckan i tävlingen. 12.7 sekunder efter segraren Elfyn Evans, Tidemand är åtta totalt. Svensken lär inte klättra i placeringarna då han är nästan två minuter från sjundeplatsen och är ungefär fem minuter från niondeplatsen.

Sista sträckan i tävlingen körs 12.18 och sänds i SVT 2 och  SVT Play med start 12.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet