Hansen förbannad på Ekström: ”Han är ofta nere i domarrummet”

Uppdaterad
Publicerad

Timmy Hansen riktade hård kritik efter att Mattias Ekström kört honom av banan.

– Mattias är involverad i nästan alla bestraffningar, jag har fått ett antal smällar av honom – jag är trött på det, säger Timmy Hansen.

Timmy Hansen fick sin final under rallycross-VM i Höljes förstörd. På tredjeplatsen blev han påkörd av Mattias Ekström och hamnade av banan.

Hansen var inte nöjd efteråt.

– Det enda som återkommer är ju att det är Mattias som är involverad i nästan alla diskussioner och bestraffningar, säger Timmy Hansen till SVT Sport.

Hansens stall Peugeot lämnade in en protest och efter granskning från tävlingsnämnden beslutades det att Ekström flyttas ner till sjätte och sista plats i finalen.

Hansen flyttades därmed upp en plats – till femte.

Detta är inte första gången Ekström bestraffas. I den första deltävlingen för säsongen i Barcelona var Ekström först över mållinjen men också då flyttades han ner till sjätteplats. Den gången tryckte han Petter Solberg av banan.

– Jag vet inte riktigt vad han har tagit sig åt i år men han är ofta nere i domarrummet och jag har fått ett antal smällar, jag är trött på det, fortsätter Hansen.

Ekström själv var medveten om sitt misstag och en aning ångerfull.

– Mitt ansvar är att jag ska ha 2-3 decimeter på insidan så att vi inte slår i varandra i förstaläget – det är därför han åker av och det blir inte roligt, det ser jag på bilderna, säger Mattias Ekström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.