Blir årets guldkamp om VM-titeln i rallycross en ren familjeaffär?

Uppdaterad
Publicerad

När VM-serien går in andra ”halvlek” med deltävlingen i värmländska Höljes toppar Timmy Hansen, 27, tabellen. En poäng före lillebror Kevin 21 år. Trean Andreas Bakkerud, Norge, är 14 poäng bakom Kevin på tredjeplatsen.

– Skulle bli vi världsmästare, vinna teammästerskapet och sluta etta och tvåa är det ju förstås ett drömscenario. Men vi är långt därifrån. Nu gäller det att fokusera på att köra bra här i Höljes, säger Timmy till SVT.

– Vi kör tillsammans så långt det är möjligt. Skulle det uppstå en guldfajt på slutet av säsongen får vi väl köra om det där och då, fortsätter Kevin.

Anton Marklund, som är den tredje permanente svensken i VM-serien, jagar revansch efter diskningen senast i norska Hell. Bilen klarade inte efter besiktningen då ett fäste till stötfångaren var felaktigt.

I morgon körs de första två kvalomgångarna i Höljes. På söndag avslutas tävlingen som går mot ny publiksuccé trots att VM devalverades inför säsongen när de stora fabriksstallen hoppade av.

Ingen Kristoffersson, ingen Ekström, Solberg och Loeb. Men 2x Hansen och Marklund räcker långt. Lägg därtill Robin Larsson som leder EM Supercar och Oliver Eriksson som överlägset toppar RX2-klassen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.