Nico Hulkenberg gör tillfällig comeback i F1. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hülkenberg gör comeback – ersätter Perez

Uppdaterad
Publicerad

Nico Hülkenberg gör tillfällig comeback i Formel 1.

Han ersätter Sergio Perez som testats positivt för covid-19.

– Nico har varit med oss under lång tid och vet hur vi arbetar, säger Otmar Szafnauer, stallchef i Racing Point, till tävlingsorganisationen.

Under torsdagen kom besked att Serigo Perez, förare i Racing Point, testats positivt för covid-19 och satts i karantän. Minuter innan första träningen skulle dra igång, i Storbritanniens GP, blev det klart att det är Nico Hülkenberg som blir hans ersättare.

Den 32-åriga tysken körde formel 1 så sent som i fjol, då i Renualt, men förlorade sin plats inför 2020. Han har också kört för Racing Point tidigare under sin karriär, 2012 samt 2014–2016.

– Nico har varit med oss länge. Han känner ingenjörerna, han har kört vår simulator och han vet hur vi arbetar, säger Otmar Szafnauer, stallchef i Racing Point, till Formel 1:s officiella hemsida.

Gick före reservförarna

Racing Point har ett avtal med Mercedes som ger dem tillgång till deras reservförare, Stoffel Vandoorne och Esteban Gutiérrez, om de ordinarie förarna av någon anledning inte kan köra. Vandoorne kör även Formel E och var inte tillgänglig i helgen och valet stod då mellan Gutiérrez eller Hülkenberg.

– Nico känner till teamet mycket bättre än vad Esteban (Gutiérrez) gör och på den här korta tiden vi hade att bestämma oss, var det en nyckel att hitta någon som förstår teamet, säger Szafnauer

Hülkenberg gör sitt 177:e lopp i helgen och är den förare med flest lopp i Formel 1 utan en enda pallplats. Perez missar båda loppen på Silverstone, men än så länge är det inte bekräftat om det är Hülkenberg som ersättar honom i bägge loppen.

MER FORMEL 1: Verstappen tvåa bakom Hamilton (19 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.