Pontus Aspgren i Indianerna. Foto: Bildbyrån

Indianerna stormar mot semi: ”Vi har kommit halva vägen”

Uppdaterad
Publicerad

Indianerna från Kumla vann den första kvartsfinalen mot fjolårsfinalisten Dackarna med 53-36 och har skaffat sig ett utmärkt läge att nå semifinalen. Dessutom raderade den danske hemmaföraren Jonas Jeppesen ut Fredrik Lindgrens banrekord.

– Vi har kommit halva vägen och nu får vi samla oss och göra ett lika bra jobb i returen, säger Jeppesen till Nerikes Allehanda.

Indianerna storsatsar i slutspelet och leddes av VM-förarna Niels-Kristian Iversen, 13 poäng i kväll, och Max Fricke, 8. Pontus Aspgren, 12, och Jonas Jeppesen, 11, höll jämna steg med VM-förarna i hemmalaget. 

Dackarna utan polska VM-stjärnor

Dackarna kom till start utan sina polska VM-stjärnor Maciej Janowski och Patryk Dudek och höll även på att tappa Hans Andersen i en tidig krasch men dansken kunde fortsätta. Fast uppförsbacken är brant för Peter Karlssons lag – underläge med 17 poäng.

Det mest minnesvärda från kvällen var att Jonas Jeppesen raderade ut Fredrik Lindgrens banrekord på Sannahed med att köra på 62,4 i det tredje heatet, en tiondel snabbare än Fredrik Lindgrens rekord.

– Det är riktigt coolt och inget jag räknat med. Jag är väldigt glad för det, säger Jeppesen till NA.

Returen körs i Målilla redan i morgon onsdag. Hemma- och bortaresultat räknas ihop.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.