Felix Rosenqvist /arkivbild. Foto: Bildbyrån

Rosenqvist klättrade rejält i kvällens Indycar

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist fortsätter att rada upp fina placeringar i Indycar serien. 27-åringen tog i kväll sin sjätte topp-10 placering på tio tävlingar när han klättrade tolv placeringar; från en 18:e till en sjätteplats.

Efter ett tufft Indycarkval för både Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist fick svenskarna starta i 17:e respektive 18:e startruta i söndagens tävling på Road America i Wisconsin, USA.

Men trots det tunga utgångsläget stod Rosenqvist för en suverän start och gick direkt förbi Ericsson. Efter det första varvet hade Värnamo-föraren kört upp sig på en 14:e plats med bra marginal ner till de övriga i fältet.

Rosenqvist klättrade rejält

Rosenqvist fortsatte sin framfusiga körning och efter tolv varv var han uppe och utmanade i toppen. Svensken, som gör sitt första år i Indycar, klättrade rejält under loppet och hamnade till slut på en imponerande sjätteplats, tolv placeringar högre än vad han startade.

Även Marcus Ericsson klättrade under loppet, men inte lika mycket som Rosenqvist. I mål hade Ericsson klättrat tre placeringar från 17:e till 14:e.

Topp-tioplaceringen för Rosenqvist var hans sjätte på tio starter i Indycar. Båda svenskarna var med i toppen när det gäller omkörningar. Rosenqvist tvåa med 17, en bakom Scott Dixon som hade 18, och Ericsson var med 13 omkörningar delad trea.

Rossi dominant segrare

Vann gjorde Alexander Rossi med över 28 sekunder före tvåan Will Power. Och det dominanta loppet av Rossi är något han själv känner är ett lopp värt att minnas.

– När jag tänker efter så var nog det här det bästa loppet jag någonsin kört, säger han i segerintervjun efter loppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.