Svenskarna har bättre utgångsläge än i fjolårets Indy 500. Foto: Bildbyrån

Efter kvalet till Indy 500: Svenskarna nära topp tio

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson lyckades bäst av svenskduon i kvalet till klassikern Indy 500 kommande helg.

Det blev en elfteplats för Ericsson i det 33 man starka kvalfältet. Chip Ganassi-föraren snittade 371,06 km/timmen över de fyra flygande varven.

– Jag gav allt. Ett bra utgångsläge inför racet, säger Ericsson på sociala medier.

Förra året kvalade Ericsson in som 13:e man som nykomling i serien.

Stallkamraten Felix Rosenqvist startar från 14:e position nästa söndag. Han noterade 370,56 km/timmen. Ett rejält lyft mot fjolåret när han kvalade som 28:a.

– Ett bra kval som vi definitivt ska vara nöjda med. Vi har haft en del problem med bilen under träningarna, jag har inte trivts i bilen, men vi har jobbat metodiskt och lyckades träffa rätt idag, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Flera av förhandsfavoriterna hade det tufft i kvalet. Fjolårsvinnaren, fransmannen Simon Pagenaud nådde bara en 25:e plats.

Även Fernando Alonso, tidigare F1-världsmästare, hade det jobbigt och blev 26:a. Ifjol misslyckades Alonso fullständigt i kvalet och fick inte köra racet.

Amerikanen Marco Andretti var snabbast och noterades för snitthastigheten 373,88 km/timmen.

Ikväll gör de nio bästa förarna från kvalet upp om startpositionerna i de tre främsta leden.

KLIPP: Här kraschar Colton Herta rakt in i betongmuren (18/7)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.