Felix Rosenqvist om att det blir tomma läktare i Indy 500. Foto: Bildbyrån/SVT

Nya beskedet – ingen publik på Indy 500

Uppdaterad
Publicerad

Först ställdes helgens tävlingar i Ohio in och nu kommer nästa negativa besked.
Det blir ingen publik på Indy 500.
– Klart att det är tråkigt för alla de som lever på det här loppet varje år, säger Felix Rosenqvist till SVT Sport.

Den 23:e augusti ska världens enskilt största idrottsevenemang gå av stapeln, Indy 500. Arrangören hade planerat att ta in 87 500 personer i publiken, men under tisdagen kom beskedet att det blir utan publik.

– Sedan vårt besked i juni (om publik) har antalet covid-19-fall i Marion County tredubblats. Vi har sagt från börjat att hälsan och säkerheten hos samhället är viktigast och att ha begränsad publik på arenan är inte rätt väg att gå just nu, skriver arrangörerna i ett pressmedelande.

Andra negativa beskedet – inom två dagar

Det är det andra tråkiga beskedet inom loppet av några dagar för Indycar-förarna. Först kom beskedet att helgens två lopp i Ohio skjuts fram och nu detta besked.

– Det är ingenting som påverkar oss som förare, det är bara som det är. Sen är det klart att det är tråkigt för alla dem som lever på det här loppet varje år. Det är en sådan show här med Indy 500 och det är extremt mycket folk som kommer vanligtvis, så det är tråkigt, säger den svenske föraren Felix Rosenqvist till SVT Sport.

Trots två tråkiga besked är han fortsatt positiv inför den återstående säsongen.

– Man får försöka vara positiv. Jag tycker vi har fått ett bra flow på säsongen och man får bara hoppas det faller samman på ett bra sätt, säger Rosenqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer