Jari Liiten svensk mästare: ”En dröm som går i uppfyllelse”

Uppdaterad
Publicerad

Jari Liiten tog hem segern i den fyrhjulsdrivna rally-klassen.

– En dröm som går i uppfyllelse, säger Liiten.

Åkarna bjöds på en rejäl prövning när tävlingen tvingades flytta på grund av det milda vädret. Det hela avgjordes på Kalixälvens is där det under dagen blev allt blötare.

I den fyrhjulsdrivna rally-klassen tog Jari Liiten hem segern. Liiten gick ut i ledning inför det andra åket och behöll den hela vägen in i mål.

– Det är obeskrivligt. Utvecklingen har gått så mycket framåt och jag är överlycklig. Samarbetet funkar jättebra. Jag kan inte göra något annat än att vara överlycklig. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Jari Liiten.

Michael Wikström blev tvåa och Jonas Åkesson trea.

Isac Nordström: ”Jag har längtat efter det här”

Isac Nordström, snabbast i första finalåket, höll ihop det även i det andra åket och vann SM-guldet i den tvåhjulsdrivna rallyklassen före Gusav Johansson med en halv sekunds marginal.

– Jag har längtat efter det här länge. Jag var lite nervös, det kan jag erkänna. Det var mycket på spel och det känns svinkul, säger Nordström.

Pallen fullbordades av Johan Eriksson som tog SM-brons.

Jonas Ökvist svensk mästare i rallycross

Han gick ut sist och var i ledning. Och Jonas Ökvist höll för trycket i rallycross-finalen. Piteå-föraren tog SM-guldet före tvåan Andreas Israelsson och trean Mathias Jansson.

– Det är kul med press, då måste man ta i ordentligt. Förutsättningarna är inte de bästa, så blev det skitbra ändå. Men det är lätt för mig att säga, säger Jonas Ökvist.

Patrik Hallberg vann crosscart-finalen

SM-guldet i crosscart gick till Patrik Hallberg. Han gjorde ett imponerande andra åk i de svåra förhållandena och var 1,2 sekunder före Casper Jansson. Mattias Ohlsson tog bronspengen.

– Första åket var lite struligt, så tänkte att det satt långt inne men... Vilken jäkla känsla. Det är häftigt, säger Haningeföraren i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.