Joel Eriksson tog en fjärdeplats. Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication.

Joel Eriksson fyra i DTM-debuten

Publicerad

Den unga talangen Joel Eriksson skrällde i debuten i DTM. Han slutade fyra efter att ha varit uppe och nosat på andraplatsen. – Lite surt men i DTM är det stora pojkar man kör med, det är bara att ta lärdom, säger Eriksson till SVT Sport.

Samtidigt som veteranen Mattias Ekström gjorde sitt sista race i DTM – och slutade på sextonde plats – gjorde 19-åriga Joel Eriksson debut. Och det blev en minnesvärd sådan.

Han höll sig topp sex och med med fyra varv kvar utmanade han Gary Paffet om andraplatsen. Han fick dock ge sig, och se sig passerad av Mike Rockenfeller. Det blev till slut en fjärdeplats för Eriksson.

– Det var riktigt kul, det var nära pallen. Jag siktade ju högre såklart men en fjärdeplats i första helgen i DTM är riktigt riktigt bra, säger han.

Timo Glock vann efter en tuff duell med Paffet på näst sista varvet. Rockenfeller kunde sen ta sig förbi Paffet och blev tvåa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer