Joel Eriksson tvåa i formel 3-VM

Uppdaterad
Publicerad

Förra året ledde han men blev påkörd.

I år blev det en andraplats för Joel Eriksson i formel 3-VM i Macau.

– Man behöver inte skämmas över en andraplats, men lite besviken är man ju eftersom målet var att vinna, säger svensken.

Joel Eriksson slutade på andra plats i Macau i det som räknas som inofficiellt formel 3-VM. Det var första gången på tre försök som svensken nådde målflagg i Macau.

Tiondelar var allt som fattades för 20-åringen. Eriksson hade kvalat in till finalen som tvåa bakom Dan Ticktum och behöll alltså positionen när britten vann världsmästerskapet.

– Man behöver inte skämmas över en andraplats, men lite besviken är man ju eftersom målet var att vinna. Så är det i Macau, man måste ha alla puzzelbitar på rätt plats, och det hade Ticktum i dag, säger Eriksson.

Allvarlig olycka

19-årige Ticktum vann å sin sida tävlingen för andra året i rad.

– Han gjorde en bra start, jag fick inte upp mitt momentum och kom i kapp för sent. Men det är klart, att kunna sluta tvåa i VM är jag ändå lite nöjd med.

VM-finalen blev kraftigt försenad på grund av ett par incidenter. Det allvarligaste när staketet behövde lagas sedan en bil kraschat allvarligt och orsakat ett stort hål.

– Jag har sett kraschen och den var väldigt, väldigt obehaglig. Jag är glad att Sophia Flörsch och de andra verkar ha klarat sig relativt väl – de hade nog änglavakt i dag, säger Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.