Johan Kristoffersson ska köra i Nico Rosbergs team. Foto: Rosberg Xtreme Racing

Trefaldige världsmästaren klar för Extreme E

Uppdaterad
Publicerad

En ny utmaning väntar för Johan Kristoffersson – den trefaldige rallycrossvärldsmästaren är klar för nya serien Extreme E och tävlar för Formel 1-världsmästaren Nico Rosbergs team.

– Jag är otroligt stolt att få ingå i Rosberg Xtreme Racing. Extreme E är en helt ny racingserie som kommer att besöka en del fantastiska platser för att marknadsföra ett viktigt budskap, säger Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Förarna i den världsomspännande offroad-racingserien tävlar med elbilar av SUV-modell med runt 550 hästkrafter under huven. Serien vill sätta fokus på effekterna av klimatförändringarna och de fem deltävlingarna går i extrema miljöer med start i Saudiarabien den 20-21 mars. Sedan väntar tävlingar i Senegal, Nepal, Brasilien och Grönland. 

– Det känns otroligt kul att få möjligheten att ta ytterligare ett steg i karriären och bredda min kunskap också med tanke på att det är en helt ny gren, säger Kristoffersson till SVT Sport. 

”Nytt med off-roadkörning” 

– Jag har ju kört banracing, rally och rallycross och tycker att jag täckt in det mesta av motorsport, förutom tvåhjuligt. Men det här är ju något helt nytt med offroad-körning. Att få jobba med Nico och hans team känns väldigt motiverande. 

Teamets grundare och vd Nico Rosberg, världsmästare i Formel 1 2016, hyllar sitt nyförvärv:

– Vi är mycket nöjda att kunna välkomna en förare av Johans kaliber i RXR-familjen. Som tidigare förare och nu teamgrundare har jag stor respekt för vad Johan har åstadkommit inom motorsport så här långt och ser fram emot att få vara en del av hans nästa kapitel, säger Rosberg i ett pressmeddelande.

Tävlar mot Ekström och Hansen

Varje team i serien har en kvinnlig och en manlig förare, vem som blir teamkamrat med Johan Kristofferson är ännu inte klart.

Sedan tidigare är Mattias Ekström och Timmy Hansen klara för Extreme E och i måndags presenterades spanjoren Carlos Sainz, tvåfaldig rallyvärldsmästare och vinnare i Dakarrallyt tre gånger.

KLIPP: Johan Kristoffersson världsmästare igen (25 november)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.