Jonas Kruse.

Jonas Kruse: ”Det här är väldigt tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

STC, som driver Sveriges största mästerskap i racing, begärdes i dag i konkurs.

SVT:s expert Jonas Kruse tror dock på en ljus framtid för svensk motorsport.

– Ibland får man ta två steg bak för att ta ett framåt, säger han.

Tidigare i dag kom beskedet att STCC AB begärs i konkurs, men att mästerskapet STCC kommer att drivas vidare av Svenska bilsportförbundet, TCR Scandinavia och de arrangerande banorna tillsammans.

För SVT:s motorexpert Jonas Kruse kom inte beskedet speciellt oväntat.

– Man har har väl haft en känsla ett bra tag. De har satsat väldigt hårt och det har väl varit tungt ekonomiskt ett tag. Men jag tycker faktiskt de försökt satsa och gasa ur den uppförsbacke de var i efter finanskrisen. De har verkligen försökt att lyfta mästerskapet. Det här är väldigt tråkigt att det händer, det är väl så naturligtvis att intäkterna inte kommit in som man hoppats på, säger han.

Vad betyder det här för svensk motorsport?

– Man ska väl ha fokus på att Svenska bilsportförbundet och TCR Scandinavia lyckas driva det här vidare och att bilsportförbundet går in hårt tillsammans med de andra och säkerställer svensk racing. Det är viktigt att vi har ett bra svenskt mästerskap.

De säger själva att det inte kommer bli några stora förändringar. Tror du att det kommer flyta på smärtfritt?

– Det kommer inte vara smärtfritt det här och det kommer krävas ett oerhört engagemang. Jag hoppas att det kommer gå bra, men det krävs ett oerhört jobb.

Ser du en ljus framtid?

– Det gör jag, och det krävs ett hårt arbete. Men jag ser en ljus framtid. Svensk racing är fortfarande väldigt bra. Ibland får man ta två steg bak för att ta ett framåt. Ibland är det bra när det blir förändring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.