STCC begärs i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

STCC AB, som driver Sveriges största mästerskap i racing, begärde sig i dag i konkurs vid Nacka tingsrätt.

Mästerskapet STCC kommer att drivas vidare av Svenska bilsportförbundet, TCR Scandinavia och de arrangerande banorna tillsammans. Det bekräftar Svenska bilsportförbundet och TCR Scandinavia för TT. Bolaget lider fortfarande av de tuffa åren efter finanskrisen och de satsningar som gjorts efter det har inte gett tillräckligt med intäkter. Bolaget har nått en punkt där det inte finns förutsättningar att driva verksamheten vidare.

– För oss gäller det nu att fokusera framåt. Svensk racing håller världsklass och ska så fortsätta. Därför kommer Svenska Bilsportförbundet, TCR Scandinavian Series AB och racingbanorna att agera tillsammans, säger Anna Nordkvist, vd för SBF till STCC:s hemsida.

Premiären körs som planerat

Säsongspremiären är dock inte hotad och kommer som planerat hållas på Ring Knutstorp den 3-4 maj.

– STCC har under en lång tid varit ett bra event för banorna. Med det nya TCR-reglementet och teamen, plus alla andra klasser som vuxit sig starka finns det definitivt en ljus framtid, säger Fredrik Sjöqvist, talesman för racingbanorna och vd för banan Mantorp Park.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.