Rallyexpert Jonas Kruse om Craig Breen Foto: Bildbyrån

Jonas Kruse om Craig Breen: ”Rallyvärlden har mist en fantastisk person”

Uppdaterad
Publicerad

33-årige Craig Breen har avlidit.

Rallyvärlden har mist en stor profil och en fin person, menar SVT Sports expert Jonas Kruse.

– Han var ett föredöme, säger Kruse.

– Det är naturligtvis tragiskt och något man inte vill höra. Tankarna går till familjen, nära vänner och alla runt omkring Craig förstås, säger Jonas Kruse om nyheten att Craig Breen dött.

SVT Sports motorexpert sätter ord på vad 33-åringen betytt för rallyvärlden.

– När jag tänker på Craig Breen kommer jag tänka på svenska rallyt han körde i Umeå för några månader sedan. Han kom i mål efter en sträcka, som någonstans var en vändpunkt för Breen efter ett jobbigt fjolår, säger Kruse och fortsätter:

– Där visade han hur känslosam han var. Han började nästan gråta. Han var så passionerad för sporten och han har betytt så mycket med sitt sätt att vara för rallysporten. Breen var en fantastisk chaufför, ett föredöme och rallyvärlden har mist en fantastisk person.

Breens dödsolycka skedde i samband med ett test inför Kroatiens VM-rally. Jonas Kruse menar att det är ovanligt att allvarliga olyckor sker inom rally.

– Vi är faktiskt ganska förskonade när det gäller dödsolyckor inom rally. Det är ganska längesedan det hände någonting. Bilarna är otroligt säkra, speciellt de nya bilarna. Generellt sett är säkerheten hög, säger han och tillägger:

– Men det är förstås höga farter. Asfalt är speciellt när det går fort, när greppet släpper. Då kan saker och ting hända fort.

MER RALLY: Craig Breen har dött –  blev 33 år gammal

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Nyhetsbyrån/Twitter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.