Första SM-finalen i speedway ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Den första SM-finalen i speedway mellan Indianerna och Masarna kom aldrig igång.

Strax efter 20.30 tog domare Krister Gardell beslutet att ställa in matchen.

– Vi har gjort allt vi kan för att köra matchen. Men tyvärr slutade det inte regna, och vi kan inte åka i regn för siktens skull, säger Indianernas Pontus Aspgren till SVT Sport.

Det regnade inför matchen, och enligt prognosen skulle regnet sluta cirka klockan 20.00. 

Efter ett nytt domarmöte strax efter 20.30 togs beslutet att matchen skulle ställas in.

– Tyvärr har det kommit för mycket regn under dagen, och klockan rinner iväg så vi var tvungna att ta ett tråkigt beslut, säger Pontus Aspgren.

I slutändan var alla eniga att matchen skulle ställas in.

– Vädret är inte med oss med all önskvärd tydlighet. Lika eniga som vi var att försöka genomföra matchen, lika eniga var vi att det inte går att köra. Det finns en tidsaspekt och vi hinner inte genomföra matchen, säger Indianernas lagledare Peter Johansson.

Regn i Avesta också?

Finalmatch nummer två i Avesta planeras att köras imorgon. Den matchen blir nu finalmatch nummer ett. Men även där ser väderprognoserna dystra ut. Tisdagens match flyttas nu istället till torsdag.

– Så är det i speedway, när vi är beroende av väder och bana. Vi får hoppas att väderleksrapporten imorgon är fel så vi kan åka, säger Pontus Aspgren.

Saknar VM-föraren

Just nu står det helt klart att Indianerna kommer att tappa VM-föraren Max Fricke på torsdag, som istället kör den polska ligafinalen.

– Det tillhör lagsporten tyvärr. Ibland har man någon med och ibland har man någon skadad. Det är bara otur. Vi får se vilka vi saknar, säger Masarnas lagledare Stefan Bäckström.

Den första finalmatchen i speedway störs av regn, och kommer sannolikt skjutas fram under kvällen. Foto: Johan Ejeborg

Flytta till nästa vecka?

Från den 15 oktober kan man ta in 500 personer på läktarna, om regerings förslag går igenom på torsdag.

Det kanske vore läge att flytta båda matcherna till nästa vecka och få in lite publik på läktarna?

– Det har vi önskat länge, men det är ingen aspekt i det hela egentligen. I nuläget är det imorgon och på torsdag som gäller, säger Peter Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.