Första segern för Ahlberg. Foto: Bildbyrån

Känslosam seger för Ahlberg på Anderstorp

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Ahlberg tog sin allra första seger i TCR Scandinavia och hade nära till tårarna efter att ha gått i mål på Anderstorp.
– Det är lite känslosamt. Det är så mycket som ligger bakom det här, sade han efter loppet.

Andreas Ahlberg vann det andra heatet som kördes med delvis omvänd startordning jämfört med resultatet från första heatet. Volkswagen-föraren startade som trea och tog sig upp i ledningen med hälften av loppet kvar att köra.

Han lyckades sedan hålla undan för en vilt satsande Tobias Brink som förgäves försökte köra om.

– Det var de längsta sex varven jag åkt i hela mitt liv, utbrast en tårögd Ahlberg i Bilsportförbundets tv-sändning.

Jessica Bäckman, som gjorde tillfällig comeback i svensk standardsvagnsracing, efter framgångar i TCR Europe, kom trea i det andra heatet.

Det första heatet vanns av Robert Dahlgren. PWR-föraren startade längst fram och behöll ledningen hela loppet. Det blev en odramatisk seger för Dahlgren som även var snabbast i tidskvalet.

Dahlgren ny ledare

– Det satt hela vägen. Jag hade en drömbil att köra, sade Dahlgren i intervjun efter loppet i Bilsportförbundets tv-sändning.

Segern var en liten revansch för Dahlgren som drabbades av ett omstritt tidstillägg efter en sammanstötning i den första deltävlingen för en månad sedan och flyttades ner fyra placeringar i resultatlistan till en sjätte plats.

Efter den helgen ledde Andreas Wernersson sammandraget i TCR Scandinavia-serien. Han kom tvåa i söndagens första heat, 6,6 sekunder bakom Dahlgren.

Dahlgren är ny ledare i förarmästerskapet med 68 poäng, en före Andreas Ahlberg och ytterligare tre ner till Andreas Wernersson och Tobias Brink.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer