Mikaela Åhlin-Kottulinsky Foto: Bildbyrån

Mikaela Åhlin-Kottulinsky siktar mot WTCR

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Åhlin-Kottulinsky siktar på att ta en plats i WTCR nästa år. Det efter vad som i år blir hennes tredje säsong i Sverige med PWR Racing.

Åhlin-Kottulinsky siktar på att vara med i WTCR nästa år. Om inte som ordinarie, så i varje fall som wild card.

– Så klart är det ett mål att köra i WTCR, och förhoppningsvis är det något jag kan göra nästa år. Men just nu är planen att stanna här och fortsätta att få erfarenheter och bygga upp mitt självförtroende. Det är tufft här, och det är tufft där borta, så du behöver erfarenheten och förmågan att kunna vara konsekvent på en hög nivå, säger hon till TCR World & Life.

PWR Racings ägare och förare i WTCR, Daniel Haglöf, har tidigare sagt att de gärna ser att Mikaela tar steget till WTCR.

– Vi försöker alltid att hjälpa kvinnor inom motorsport. Det är en fantastisk sport där kvinnor och män kan tävla på lika villkor. Det är varför vi verkligen försöker hjälpa Mikaela, och vi hoppas att vi kan se henne i WTCR i framtiden, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.