Woffinden kraschade – pekade fingret åt domartornet

Uppdaterad
Publicerad

Indianerna fortsätter vara i storform och befäste ikväll sin serieledning efter att ha besegrat Vetlanda med 51-39. Enda bakslaget för Kumlalaget var att lagets stora stjärna Tai Woffinden kraschade i heat 14 och tog sig för armen – bara dagar innan VM-racet i Slovenien.

Indianerna tog en komfortabel hemmaseger mot Vetlanda och fortsätter vara obesegrade efter fyra omgångar i elitserien. Enda orosmolnet är kraschen som inträffade i kvällens nästsista heat.

Lagets stora stjärna, regerande världsmästaren Tai Woffinden, blev för ivrig i en ytterkurva och hade Bartosz Zmarzlik tätt innanför sig – och kraschade in i staketet. Britten tog sig för armen efteråt och var inte med på prisutdelningen efter tävlingen, något som väckte frågor om det kan påverka hans deltagande i VM i Slovenien till helgen.

Pekade fingret åt domartornet

Men enligt Nerikes Allehanda verkar Tai Woffinden snarare vara arg än skadad. Efter att ha gått omkull fick han inte köra klart heatet. Något som retade upp Woffinden till den grad att föraren skickade upp mittenfingret åt domartornet när beslutet meddelades.

Dessutom var kvällens snackis på förhand just ”matchen i matchen” mellan Tai Woffinden och Vetlandas poängplockare Bartosz Zmarzlik. Segrande ur den kampen gick Zmarzlik som slog Woffinden två gånger om innan incidenten i heat 14.

Men strax innan bröts också en mäktig svit. Chris Holder höll ledningen hela vägen in i mål i heat 13, vilket innebär att Zmarzlik för första gången den här säsongen fick se sig snuvad på en trepoängare i elitserien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.