Fredrik Lindgren. Foto: Bildbyrån

Fredrik Lindgren tappade segern – tvåa i första GP-tävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindgren, 33, var i ledning i GP-finalen i Warszawa när han träffade en ojämnhet i banan och fick ett kast på cykeln. Det slutade med en andraplats.

Vann gjorde dansken Leon Madsen.

Fredrik Lindgren har fått en bra start på säsongen där han imponerat med Smederna i elitserien.

I dag visade han även klassen i den första GP-tävlingen för säsongen, i Warszawa.

– De två senaste åren har jag bevisat för mig själv att jag hör hemma i toppen. Tiden har också gett mig erfarenhet att vara med i toppen och fajtas om VM-titeln och medaljer, sa svensken till SVT Sport igår.

Totaltvåa

Det räckte hela vägen till en andraplats i dag i finalen, där danskarna Leon Madsen, Niels-Kristian Iversen och Patryk Dudek fanns.

Svensken stod för totalt tre heatsegrar och var i finalen på väg mot sin seger, men på andra varvet träffade han – i ledning – en ojämnhet i banan och fick ett kast på cykeln.

33-åringen tappade ner till en tredjeplats, men lyckades ta sig förbi polacken Dudek och ordna en andraplats. Leon Madsen rådde han däremot inte på. Det innebär också att svensken nu är totaltvåa VM-ställningen. Antonio Lindbäck blev trea i sin semifinal och körde totalt in tio poäng under kvällen.

1 juni väntar nästa tävling i Slovenien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.