• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industribyggnad på Kongahällavägen, mellan Björlanda och Säve flygplats, på Hisingen i Göteborgs kommun, Västra Götalands län, med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området inom en radie av 3 km att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: Instagram

Kevin Hansen: ”Svårt att hålla tillbaka tårarna”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske motorstjärnan Kevin Hansen är på väg hem efter att kraschat illa i Extreme E-tävlingen i Saudiarabien. Han är först och främst tacksam över att det inte gick värre än en sprucken kota i ryggen.

– När jag ställde mig upp var det svårt att hålla tillbaka tårarna, säger han till SVT Sport.

Några dagar efter Kevin Hansens krasch har han ont i ryggen och tar smärtstillande för att hantera det. Han är snart hemma i Sverige och väl där ska han börja göra upp en plan för hur han ska ta sig tillbaka.

– Om jag kan vara helt återställd om två månader så skulle jag vara ganska nöjd. Sprickan är inte enorm så de tror att den ska läka ganska fort. Sedan är det alla nerver och sådant som ska återhämta sig. Lungan har också blivit lite slagen. Det är svårt att säga precis hur lång tid det tar, men det verkar inte vara en superlång period framöver, säger Hansen till SVT Sport.

”Glad att det inte är värre”

Om de två månaderna stämmer så borde han kunna vara tillbaka tills rallycross-säsongen drar i gång i Höljes i början av juli.

– Jag känner mig mest glad över att det inte är värre. Ryggskador är ju tyvärr något som många får i extremsporter och sedan aldrig kan utföra dem på samma sätt igen, säger han och fortsätter:

– Jag är tacksam över att jag kom undan med bara en spricka och kunde stå upp bara en dag efter olyckan. Att få en så mild utgång på att bryta ryggen är få förunnat. När jag ställde mig upp var det svårt att hålla tillbaka tårarna. Det var en extrem lättnad. Man vet inte hur illa det kan vara när man bara har legat still på rygg och blivit omhändertagen som att man är förlamad.

Man hinner tänka mörka tankar innan man vet hur det har gått?

– Ja, speciellt när man kommer in och inte vet hur illa skadan är. Jag flögs med helikopter från banan till militärsjukhuset i Tabuk och det var 20-25 personer i rummet när jag kom. Den perioden är ganska otäck. Man ligger helt still och vet inte vart det ska ta vägen.

Kevin Hansen blev fyra i rallycross-VM 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer