Annie Seel kör Dakarrallyt. Foto: TT

Klar för mytomspunna tävlingen: ”Vågade inte tro”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska motorsportstjärnan Annie Seel är klar för sin nionde start i det mytomspunna Dakarrallyt.

53-åringen – som är den enda svenska föraren som har kört Dakarrallyt med både motorcykel och bil – kommer att köra ihop med tyskan Annett Fischer i tävlingsklassen T3, i en terrängbil.

Duon tävlade tillsammans för första gången för mindre än två veckor sedan, i världscupen i ökenrally i saudiarabiska Hailrallyt.

”Jag vågade inte tro att jag skulle få åka Dakar igen. När Annett frågade om jag ville åka Dakar och jag klarade testerna trodde jag knappt det var sant. Jag har haft några tuffa år med skador och operationer, så att nu få ställa upp med ett fabriksteam känns helt fantastiskt. Men det bevisar bara att hårt jobb lönar sig – jag har verkligen kämpat för att komma tillbaka”, säger Annie Seel i ett pressmeddelande.

Fischer å sin sida kommer köra sitt femte Dakarrally.

Sedan tidigare är Mattias Ekström, Sebastian Eriksson och legendaren Eje Elgh de svenskar som är anmälda till tävlingen, som 2022 avgörs i Saudiarabien mellan den 2 och 14 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.