Foto: Bildbyrån

Marcus Ericsson klar för Indycar

Uppdaterad
Publicerad

Motorstjärnan Marcus Ericsson, 28, är nu helt klar för Indycar.

Det blev officiellt under tisdagen.

– Det känns som det perfekta steget för mig efter fem år i F1, säger han till indycar.com.

Sedan en månad tillbaka står det klart att Sveriges ende F1-förare tappar sin plats som en av Saubers två förstaförare från och med nästa säsong. Stallet väljer i stället att satsa på finländaren Kimi Räikkönen och italienaren Antonio Giovinazzi.

Ericsson fick en plats i teamet som tredjeförare och ”brand ambassador”, men väljer nu att kombinera det med en karriär i Indycar.

– Det är en stor ära att bli vald som en av förarna i stallet Schmidt Peterson Motorsports och Indycar för säsongen 2019, säger han till Indycars officiella hemsida.

Stallet, även kallat SPM, hade två kanadensare som heltidsförare under säsongen 2018. Den ena, Robert Wickens, kraschade svårt i slutet av förra säsongen och ådrog sig skador i både nacke och rygg. Ericsson får nu hans plats bredvid James Hinchcliffe.

– De har haft stor framgång genom åren och jag ser fram emot att jobba hårt och fortsätta på den inslagna vägen. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba med SPM som jag har hört så mycket gott om, säger Marcus Ericsson.

Två lopp återstår fortfarande av Formel 1-cirkusen innan svensken lämnar. Dels den 11 november i Brasilien, dels den 25 november i Abu Dhabi.

För en månad sedan stod det klart att Felix Rosenqvist blev den förste Indycar-svensken sedan Kenny Bräck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.