VM-serien i speedway inleds i Polen den 28 augusti. Fredrik Lindgren är en av förarna.

Klart för VM i speedway

Uppdaterad
Publicerad

VM-serien i speedway kommer att avgöras med åtta deltävlingar under fyra helger, med start den 28-29 augusti i polska Wroclaw.

Det internationella motorcykelförbundet FIM och VM-arrangören BSI (Benfield Sports International) har meddelat att VM-serien kommer att genomföras i en bantad version, och med två tävlingar varje helg vid fyra tillfällen.

Sedan tidigare står det klart att de svenska VM-deltävlingarna i Hallstavik och Målilla inte blir av på grund av coronapandemin. Detsamma gäller nu även Danmarks Grand Prix i Vojens, som skulle körts den 12 september (se tävlingskalender nedan).

Alla tävlingar körs i Polen och Tjeckien

Alla tävlingar kommer i stället att köras i Polen och Tjeckien. Det enda som inte är helt klart är vart den sjunde deltävlingen ska köras.

FIM och BSI jobbar tillsammans för att kunna arrangera dessa tävlingar med ett begränsat antal åskådare, där man tar hänsyn till de hälsorekommendationer som gäller i aktuella länder.

– Trots utmaningarna som orsakats av coronapandemin är vi glada att kunna genomföra en VM-serie och kröna en världsmästare i oktober, säger Paul Bellamy, vd för BSI till speedwaygp.com.

Det kommer också att köras en lag-VM-final (Speedway of nations) i Manchester den 24-25 oktober, där de sju bästa länderna från 2019 års lag-VM kommer att vara kvalificerade. Sverige slutade femma i den finalen.

Ursprungsplanen var att köra semifinaler i lag-VM i Lettland, men de tävlingarna är inställda.

Två svenska förare är kvalificerade för VM-serien, Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck.

MER SPEEDWAY: Jacob Thorssell försvarade SM-guldet (23 juli 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jacob Thorssell tog sitt andra raka SM-guld i speedway.

VM-serien speedway 2020

Visa

28-29 augusti: Wroclaw

11-12 september: Gorzow

18-19 september: Prag

2-3 oktober: Torun och en ännu inte fastställd arrangör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer