Isak Gifting missar resten av VM-säsongen Foto: Ray Archer

Knäskada stoppar Gifting

Uppdaterad
Publicerad

VM-säsongen är över för motocrosstjärnan Isak Gifting. 22-åringen skadade knät illa i brittiska mästerskapen nyligen och måste opereras.

-Väldigt trist och särskilt jobbigt att jag missar hemma-GP:t i Uddevalla i augusti, säger Isak till SVT.

Gifting var på väg mot sin bästa säsong när olyckan var framme. Han fick ett kast på hojen och vred till sitt knä i det sista heatet i en deltävling i brittiska mästerskapen. Det blev en dyrköpt dubbelseger för svensken.

– Det gjorde väldigt ont och jag förstod direkt att något var trasigt. Det blev magnetkameraundersökning istället för VM-resa till Indonesien, berättar han.

Gifting skadade korsbandet, menisken och ledband, det fanns en fraktur och bristning i knät . Operationen görs i slutet av juli. Därmed är säsongen över för Isak som även missar VM-deltävlingen i Uddevalla 6-7 augusti. Sverige är tillbaka i kalendern efter flera års frånvaro.

Klart med nytt kontrakt

– Jag hade verkligen sett fram emot att köra i Uddevalla inför hemmapubliken. Jag vet att det är många som skulle dit och heja på mig. Nu åker jag dit ändå och stöttar teamet, träffar fansen och mina sponsorer. Trots den jobbiga skadan kommer Isak fortsätta köra för det brittiska KTM-teamet även nästa säsong.

– Det känns skönt att jag redan har kontraktet i hamn. Nu väntar rehab och förhoppningsvis hinner jag bli frisk i god tid till nästa säsong. Vi får en ny hoj till 2023 så jag är väldigt motiverad att komma stark tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.