Körde på brunnslock – F1-träningen avbröts

Publicerad

Träningen inför formel 1-loppet i Azerbajdzjan på söndag fick avbrytas efter en rejäl arrangörsskandal. Britten George Russell körde på ett brunnslock och hela bottenplattan på hans Williamsbil slets sönder.

Tävlingen i Baku är ett stadslopp och tv-bilderna visade tydligt hur bilen fick omfattande skador. Russell kom i hög hastighet och träffade brunnslocket, bildelar spreds över ett stort område på banan och träningssessionen fick ställas in.

– Det var ett brunnslock och det gav mig en rejäl smäll. Motorn stannade och hela bottenplattan i bilen förstördes, säger Russell till BBC.

George Russell Foto: TT Nyhetsbyrån

Arrangörerna måste nu kontrollera alla brunnslock på gatorna som loppet körs på för att se om det är säkert att göra. Enligt BBC handlar det om ungefär 300 brunnslock.

Klockan 15 ska den andra träningssessionen för dagen köras. Det är oklart om banan hinner kontrolleras innan dess.

”Hur kunde de inte ha kollat och svetsat fast alla brunnarna. Ja, ja, det ger mig mer tid att kolla ikapp på 'Game of thrones'”, kommenterar världsmästaren Lewis Hamilton på Instagram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer