Kraschar i 300 kilometer i timmen

Uppdaterad
Publicerad

Tre bilar var inblandade i en krasch i Nascars Go Bowling 400 i Kansas City. Det hela slutade med att Aric Almirola fick föras till sjukhus.

Det var efter att Joey Loganos bromssystem gått sönder som olyckan var framme.

Danica Patrick körde in i Logano och drogs med in i muren. Aric Almirola försökte bromsa för att undvika de två andra bilarna, men körde rakt in i Loganos bil.

Fördes till sjukhus

Efter en luftfärd landade bilen nära säkerhetsstaketet och säkerhetspersonal fick klippa upp bilen för att få ut Almirola. 33-åringen fördes sen med helikopter till Kansas Medical Center för observation, men var vid medvetande under tiden han fortfarande var inne på arenan.

– Jag ber för Aric. Något gick sönder i vår bil. Jag vet inte vad. Jag upptäckte det och försökte hålla mig undan, men vi kör i 346 kilometer i timmen och jag krokade i Danica, sa Logano efter loppet.

Kliver ur brinnande bilen

Patricks bil började brinna, men hon klev snabbt ur bilen på egen hand när hon fått stopp på den. Både Logano och Patrick undersöktes efteråt, men bedömdes vara oskadda.

Loppet stoppades i en halvtimme på grund av olyckan. Det var då 67 varv kvar att köra.

Kan hoppa av Nascar

För Danica Patrick var det den tredje kraschen på fyra lopp. Det första var i säsongspremiären i Daytona 500 och sen fick hon motorproblem i Las Vegas. Hon har själv talat om att hon kanske lämnar Nascar efter den här säsongen.

– Jag förstår inte varför jag har sådan otur. Varje gång jag kör bättre, så händer något dåligt som det här och jag vet inte vad jag ska säga om det.

Bilder: Nascar.
 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer