Kristoffersson bäst – även i rallysprint

Uppdaterad
Publicerad

Johan Kristoffersson är tvåfaldig världsmästare i rallycross.
Nu är han också SM-vinnare i rallysprint.
– En rolig dag och mycket tufft motstånd, säger Kristoffersson till SVT Sport.

Den svenska motorsportstjärnan var i en klass för sig i det andra och sista finalheatet. Kristoffersson, som hade en marginal på 1,3 sekunder ner till tvåa Patrik Flodin inför avslutningen, tryckte gasen i botten och fullständigt krossade konkurrenterna.

Vid den första mellantiden var han 4,9 sekunder före Flodin men det stannade inte där. Kristoffersson ökade ytterligare och gick till slut oi mål nästan åtta sekunder före silvermedaljören Flodin.

– Bra absolut. Ett litet misstag men annars bra. När man har sådana här runs känne man att man kunde tagit i lite mer men ofta går det inte fortare. Men en riktigt bra avslutning, säger Johan Kristoffersson till SVT Sport.

Tuff duell i rallycross

Johan Kristoffersson, som har två VM-guld i rallycross, kan numera också titulera sig svensk mästare i rallysprint.

– Mycket är likadant. En rolig dag och tufft motstånd.

Mattias Adielsson, som vann i fjol, var 8,5 sekunder efter Kristoffersson och knep bronset.

Daniel Röjsel vann SM-guldet i rallyns 2wd före Niklas Hägg som slutade tvåa. Hägg satte dock rejäl press på Röjsel som trots en marginal på en och en halv sekund inför sista finalheatet fick bekänna färg. Röjsel lyckades dock hålla undan och var till slut en halv sekund snabbare än Hägg.

– Det vart tajt på slutet så grymt gjort av de bakom. Blev en liten marginal så skönt att jag hade mitt försprång. Men fem tiondelar är ändå fem tiondelar, det räcker.

I crosscart gick SM-guldet till Martin Enlund och i rallycross vann Sebastian Eriksson efter en tuff duell mot Oliver Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer