Kristoffersson i kalasform – men ödmjuk

Uppdaterad
Publicerad
Johan Kristoffersson fortsätter att visa kalasform i rallycross-VM. Tabellettan leder halvvägs in kvalet i Trois-Rivières, Quebec, Kanada.
– Glad att vara i ledning, men mer än halva jobbet återstår, skriver Kristoffersson på sociala medier.

Finländaren Topi Heikkinen är tvåa medan huvudkonkurrenten och stallkamraten Petter Solberg, Norge är trea.

Mattias Ekström, som missade deltävlingen i Höljes i början av juli på grund av DTM-styrningen, har visat bra fart och är fyra. Kevin Eriksson fortsätter att matcha fabriksbilarna, femma inför söndagen.

Järngrepp om VM-titeln

Kristoffersson kom till Quebec med 31 poäng till godo på tvåan Petter Solberg. Svensken har tagit ett järngrepp kring en första VM-titel.

Med Kanada-loppet återstår fem deltävlingar. 30 poäng är vad man maximalt kan köra till sig under en tävlingshelg, alltså har Kristoffersson mer än en hel tävling att ”gå på”.

Svårtkört i regnet

Ett kraftigt regnoväder försenade tävlingarna i Quebec.

Det var svårkört och flera av favoriterna fick problem, däribland Andreas Bakkerud och Timmy Hansen.

Avgörandet i SVT:s sändningar från klockan 20.00 i SVT24, SVTPlay eller svtsport.se. Stefan Klemetz och Jonas Kruse kommenterar sändningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer