Kristoffersson lyser av självförtroende

Uppdaterad
Publicerad

Johan Kristoffersson var snabb direkt när den fria träningen kördes ikväll inför storpublik i ett soldränkt Höljes i norra Värmland.

VM-ledaren i rallycross noterade näst snabbaste tid, bara stallkamraten Petter Solberg var bättre än den svenske regerande världsmästaren på den dammiga banan.

– Kul att bara få komma ut Och njuta av en fantastiskt härlig och rolig bana och en bil som kändes otroligt bra, säger Kristoffersson till SVT.

Ekström hade tredje bästa tid

Efter Volkswagenduon hade Mattias Ekström tredje bästa tid.

– Det viktigaste är att vara med i matchen fortsättningsvis och kämpa om pallplatser och segrar och försöka ha en felfri helg, förklarar Audiföraren som vunnit två gånger i Höljes.

Peugeotstallet laddar hårt för att ta igen förlorade poäng och kommer med nya bilar till Höljes. Första indikation kunde dock varit bättre. Timmy Hansen noterades för femte bästa tid.

”Nu är det skarpt läge”

– Nu är det skarpt läge och vi måste göra rätt saker. Vi får inte tappa bort oss, menar Hansen.

– Kristoffersson och Solberg ser ruskigt starka ut. Det krävs mycket av konkurrenterna för att göra kampen jämn, säger SVT-experten Jonas Kruse.

Kvalet inleds i morgon med de första två omgångarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.