Kristoffersson säkrade sin femte VM-titel

Uppdaterad
Publicerad

Johan Kristoffersson är världsmästare i rallycross – för femte gången. Idag på Circuit de Barcelona-Catalunya säkrade svensken VM-tieln efter en fantastisk säsong där han idag vann sin 7:e tävling av 9 möjliga.

– Idag flög bilen fram. En femte titel känns otroligt. Det är inte första eller andra, inte tredje eller fjärde utan femte..., sa en överlycklig Kristoffersson efteråt.

Kristoffersson kunde säkrat titeln redan igår men blev inblandad i en incident i starten och slutade bara fyra. Champagne-öppnandet fick skjutas upp till idag. Kristoffersson ledde med 35 poäng före Timmy Hansen när dagen startade och behövde i princip bara ta sig till final för att det skulle vara klart. Han vann den första semifinalen och det var matematiskt klart att VM-titeln var i hamn. Tvåan Timmy Hansen kunde inte komma ikapp oavsett finalresultat.

I finalen var det inget snack. Kristoffersson var startsnabbast och höll ledningen hela vägen in i mål, fem sekunder före Timmy Hansen, för sin 34:e seger i karriären.

– Det känns bra att säkra VM-titeln med en seger idag förstås.  Kul med team-segern också så det är verkligen en laginsats, sa en ödmjuk svensk när han klev ur bilen.

Kristoffersson har kört mästerskapet sju säsonger och har alltså vunnit fem gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.