Fjolårssegraren Neuville snabbast på shakedown

Uppdaterad
Publicerad

Fjolårssegraren i Svenska Rallyt Thierry Neuville var snabbast under morgonens shakedown, fullfartsträningen inför starten av Svenska rallyt.

Neuvulle hade 4.05 min som den snabbaste tiden på den 6,86 kilometer långa träningssträckan och belgaren som vann Svenska rallyt i fjol var därmed 2,2 sekunder snabbare än Ott Tänak som var näst snabbast.

Svenskhoppet i WRC-klassen Pontus Tidemand hade 11:e tid på shakedown han hade lite problem med känslan i bilen inledningsvis men var glad att vara igång och underströk vikten av fullfartsträningen.

Svenska rallyt

– För mig är det väldigt viktigt med tanke på lite test i bilen och att jag ej känner bilen så bra, säger Pontus Tidemand till SVT Sport.

Kristoffersson snabb

I WRC 2 klassen var tvåfaldiga världsmästaren i rallycross Johan Kristoffersson snabbast.

– Kul att det är blandat med några äldre ess och någora yngre också, det är kanske den bästa uppställningen på länge så det ska bli kul att se hur man står sig, säger Kristoffersson till SVT.

SVT direktsänder från Svenska rallyt i SVT Play från 19.45, första sträckan från Färjestadstravet i Karlstad.

Sändningen går även att se i sin helhet klockan 22:15 i SVT2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet