Kristoffersson missade chansen att säkra VM-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Johan Kristoffersson har dominerat hela säsongen och  inför dagens final i Spanien  så såg det ut som svensken skulle säkra VM-titeln efter en säker seger i semifinalen. Men en dålig start i finalen grusade hans chanser.

Kristoffersson, med fyra VM-titlar i bagaget och sex segrar under säsongen, var storfavorit inför finalen idag i Barcelona.

Men en olycklig start där Kevin Hansen och Johan Kristoffersson trycktes ut i första kurvan var det kört. Kristoffersson blev fyra i finalen medan Kevin Hansen blev femma.  Istället vara det en annan Hansen som vann – brorsan Timmy Hansen, som klättrade till andraplatsen i totalen.

– Ville inget annat än att vinna. Jag har kommit så nära men idag var det dags. Äntligen, sa Timmy Hansen efteråt

Hansen har vunnit 13 gånger men aldrig sedan serien blev elektrifierad.

Kristoffersson är nu 36 poäng före Timmy Hansen i totalen med två race kvar. Redan imorgon kan Kristoffersson säkra  VM-titeln när det körs ett andra race i Barcelona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.