Thierry Neuville och Martijn Wydaeghe, Belgien, flyger fram i sin Hyundai under Svenska rallyt i vintras. Foto: Micke Fransson/TT

Långtidskontrakt med Svenska rallyt i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Svenska rallyt blir kvar i Umeå till åtminstone 2027 efter att ett nytt kontrakt skrivits under.

– Tre nya år med Rally Sweden här i Umeå ger oss som kommun också möjligheter att skapa ännu mera värden, säger säger Hans Lindberg, kommunstyrelsens ordförande.

Rallyt i Umeå hade i början problem med att få till avtalen med samebyar efter att sträckor dragits över renbetesmarker men detta är nu löst.

– Flytten norrut till Umeå har visat sig vara en riktig framgång och vi tackar Västerbottensregionen för det stöd och det varma välkomnande vi får när vi kommer till Umeå med vår VM-serie, säger WRC:s promoter Event Director Simon Larkin i ett pressutskick.

Svenska rallyt

Kört i februari nästa år

Svenska rallyt, som nu marknadsförs som Rally Sweden, har körts sedan 1950. De första åren var det en sommartävling innan det 1965 och 1966 hade Örebro som centralort. Sedan 1967 kördes tävlingen i Värmland, oftast med Karlstad som centralort, tills Umeå tog över 2022 efter snöbrist i Värmland.

Nästa års rally avgörs 15-18 februari. Dagens underskrift gällde rallyt 2025-2027.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet