Latvala tappade ledningen efter klantiga missen

Uppdaterad
Publicerad

Igår hette dominanten på gruset i de finska skogarna Jari-Matti Latvala. Idag blev han rejält utmanad av både en regerande mästare och en landsman.

– Han (Lappi) har hittat något riktigt bra nu. Jag har insett att jag inte har råd att göra fler misstag. Jag måste fokusera på att få bilen i mål, det påverkar mig att jag inte presterar så bra som jag kan, säger Lari-Matti Latvala efter specialsträcka 18.

Jari-Matti Latvala dominerade i skogarna kring Jyväskyle under fredagen och vaknade upp som ledare i finska rallyt. I dag blev han rejält utmanad av sin landsman Esapekka Lappi som körde stabilt på samtliga av dagens åtta specialsträckor och var snabbast av alla på två av dem.

– Mina däck är nästan helt slut, men jag bryr mig inte. Det finns en anledning till det och det är att jag vill ge Jari en ordentlig kamp, säger Esapekka Lappi.

Latvala körde in i en sten på den 14:e och körde förvisso upp sig efter det men är nu tolv sekunder efter sin finske rival. 

Tvåan i fredags, Kris Meeke, körde på samma sten som Latvala och är helt borträknad. Men även om det finns chans till hemmaseger är det estländskt i ledning. Ott Tänak, fjolårsvinnaren och VM-ledaren,  tog ledningen tidigt under lördagen och har lyckats behålla och uttöka den. Han är 16 sekunder före Esapekka Lappi inför söndagens fyra avslutande starter.

– Det är roligt, allting funkar som det ska just nu, konstarerar Ott Tänak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.