Sebastien Loeb gör comeback i Monte Carlo-rallyt om en månad. Foto: TT

Legendaren Loeb gör comeback i rally-VM

Uppdaterad
Publicerad

Legendaren Sebastien Loeb kommer att göra sensationell comeback i rally-VM i samband med säsongstarten av Monte Carlo-rallyt 20-23 januari.

– Jag tror fortfarande att jag kan utmana, säger Loeb.

Fransmannen har kommit överens med stallet M-Sport Ford om att köra en hybridbil, skriver WRC.

Fokus riktas mot den franska duellen när 47-årige Loeb med nio VM-titlar ställs mot 38-årige Sebastien Ogier som vann sin åttonde titel förra månaden.  De franska stjärnförarna har vunnit 17 av de senaste 18 mästerskapen.

Det har tisslats i rallyvärlden efter att Loeb under de senaste månaderna testat den nya bilen.

– Det var ett nöje att upptäcka den nya tekniken som finns i Puma Rally1-bilarna. Jag tycker att det är ganska likt 2017 års bilar men med ett hybridsystem på det, säger Loeb.

Ska köra Dakar-rallyt

Innan det är dags för rallyt i Monaco kommer Loeb att ställa upp i Dakar-rallyt i Saudiarabien.

– Jag tror fortfarande att jag kan utmana. Även om Monte Carlo-rallyt inte är det lättaste att börja med, det finns några riktigt svåra sektioner, har jag bra minnen från rallyt och det är alltid en bra atmosfär runt tävlingen, säger Loeb som har sju vinster i tävlingen.

Loeb vann nio VM-titlar i rad mellan 2004 och 2012.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.