Fredrik Lindgren tillbaka efter kraschen: ”vill ta Sverige till final” Foto: Mateusz Voicik

Lindgren redo ta Sverige till VM-final

Uppdaterad
Publicerad

Bara fem dagar efter den otäcka kraschen i VM-deltävlingen i Vojens är Fredrik Lindgren redo för nästa uppdrag: Semifinal i Speedway of Nations i Daugavpils, Lettland.

– Jag vill ta Sverige till final och slåss om medaljerna, säger han till SVT Sport.

Speedwayvärlden chockades i lördags när Lindgren blev brutalt påkörd av dansken Mikkel Michelsen som tappade kontrollen över hojen.

Svensken blev hängandes över sin cykel och åkte in i luftstaketet med våldsam kraft.

Att 35-åringen klarade sig blåslagen med en ömmande hand från den otäcka kraschen är inget annat än änglavakt.

– Jag hade flyt där. Det var en redig krasch, instämmer han.

Lindgren tappade bronsplatsen inför VM-avslutningen i Torun, Polen 1-2 oktober. Men är bara två poäng efter ryssen Emil Sayfutdinov.

Nu väntar Speedway of Nations med oviss semifinal i Daugavpils. Sju länder slåss om två direktplatser från helgens två semifinaler. Ytterligare två nationer ska tas fram via  skiljeheat. Finalen avgörs i Manchester 16-17 oktober..

Sverige möter i morgon guldfavoriten Polen, Danmark, USA, Tjeckien, Slovenien och Finland . I det svenska laget kör Fredrik Lindgren och SM-silvermedaljören Pontus Aspgren. På plats finns även U21-föraren Philip Hellström-Bängs.

– Polen och Danmark får gälla favoriter. Men vi har ett bra lag. Pontus Aspgren har vuxit ännu mer i år så det blir spännande att se vad han kan göra. Både jag och Pontus har kört en hel del i Daugavpils vilket kan vara en fördel . Det gäller att vi är felfria och inte låter de sämre lagen komma åt oss, avslutar Lindgren.

KLIPP: Lindgren kraschade illa i Vojens VM-deltävling (12 september)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.