Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Linus Lundqvist Racing

Linus Lundqvist säkrade historisk titel i Indy Lights

Uppdaterad
Publicerad

Linus Lundqvist har som förste svensk säkrat titeln i Indy Lights-mästerskapet, underklass till prestigefyllda Indycar. Detta efter lördagens race i Laguna Seca, Kalifornien.

Titeln var i princip redan klar då Linus Lundqvist inför kvällens race – det första av två i helgens tävlingar i Laguna Seca – redan hade ett i princip ointagligt försprång.  

Och när närmaste utmanaren, australiensaren Matthew Brabham, gick i mål på en åttondeplats medan Lundqvist slutade sexa var titeln säkrad. 

– Helt, helt galet. Det här har varit mitt stora mål den här säsongen. Det är nästan svårt att greppa att vi faktiskt har gjort det; att det är klart. Det här betyder allt för mig. En enorm känsla, säger Linus Lundqvist i ett pressmeddelande.

Kan bli Indycar nästa

23-årigen från Tyresö är förste svensk att vinna Indy Lights och kan om det finns plats få chansen i Indycar nästa säsong.

Efter segern sågs Lundqvist gratuleras av bland annat den svenska racingstjärnan Marcus Ericsson, som på samma racingbana som Lundqvist kommer avsluta säsongen i Indycar tillsammans med Felix Rosenqvist.

SVT Sport träffade Linus Lundqvist innan avgörandet – se hela inslaget:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.