Linus Lundqvist tog ny pallplats i Portland. Foto: Mattias Persson

Linus Lundqvist tog nya pallplats – men får vänta med att lyfta pokalen

Uppdaterad
Publicerad

Linus Lundqvist blev trea i söndagens Indy Lights-race på Portland International Raceway. Svensken får dock vänta med att lyfta mästerskapspokalen efter att den kvarvarande titelrivalen Matthew Brabham kört i mål som tvåa. 

Resultatet i Portland var Lundqvists nionde pallplats på 12 körda race den här säsongen. 

– Kul med ännu en pallplats, även om man alltid vill vinna. Vi hade helt enkelt inte fart för mer den här helgen, så det är bara att gratulera min teamkamrat Benjamin till hans första seger, säger han i ett pressmeddelande.

Lundqvist leder nu mästerskapet på 103 poäng före Brabham inför den avgörande finalen på Laguna Seca i Kalifornien. Ingen annan förare har längre matematiskt någon chans att ta hem titeln.

– Det hade varit kul att säkra titeln här, men ärligt talat spelar det ingen roll. Vi vet att vi har en stor ledning och jag ser fram emot att få avsluta säsongen på ett bra sätt, allra helst med en seger, nere på Laguna Seca, säger Lundqvist.

ARKIV: Lundqvist hyllas av Marcus Ericsson (10 juni):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marcus Ericsson och Linus Lundqvist. Foto: TT/privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.