Foto: Bildbyrån

Loeb starkast i Race of Champions

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen fjärde ROC-titel för Mattias Ekström.

Sébastien Loeb blev till slut för svår i semifinalen.

– Jag är inte arg, men det är klart att det är frustrerande att vara så här nära segern, säger Ekström.

Det var ett riktigt tungviktsmöte i den ena semifinalen, Mattias Ekström mot Sébastien Loeb, två trefaldiga Race of Champions-segrare. Och de gjorde inte fansen besvikna.

Det var rejält jämnt i de tre heat som kördes men till slut kunde fransmannen dra det längsta strået efter att Ekström fått lite för mycket sladd i ett par svängar.

– Jag gjorde några mindre misstag och då är det svårt att slå Sébastien Loeb. Han körde bra och jag önskar honom all lycka i finalen, säger Ekström som grämde sig lite efter att ha åkt ut.

”Vill inte förlora mot Sébastien”

– Jag gör alltid mitt bästa varje gång jag tar på mig hjälmen, det är klart att jag inte vill förlora mot Sébastien, säger Ekström som åkte ut tidigt i lördagens nationstävling.

– Det var skönt att ta sig så här långt i dag även om jag hade velat ta mig hela vägen. Jag är inte arg, men det är klart att det är frustrerande att vara så här nära segern.

SVT:s expertkommentator Jonas Kruse hade på känn att Ekström skulle leverera under söndagens individuella tävling.

– Jag tror han var lite halvtjurig i går, han vill alltid ta sig vidare, han är en otrolig vinnarskalle och det är därför man aldrig kan räkna bort honom, man vet att han alltid kommer tillbaka och det gjorde han i dag, precis på vanlig Ekström-manér, säger Kruse.

Loeb körde in i snövall

I finalen mot den fyrfaldige Formel 1-mästaren Sebastian Vettel dominerade Loeb även om Vettel körde bättre och bättre för varje heat. Loeb klantade dessutom till sig rejält i det tredje finalheatet när han körde in i en snövall och blev stående i en kort stund.

– Ett oväntat misstag av Loeb, han brukar ju nästan aldrig göra några misstag, säger Kruse.

I det fjärde heatet var dock ordningen återställd och segern kunde säkras.

”Är väldigt glad”

Titeln var Loebs fjärde i Race of Champions och nu delar han ledningen i totalställningen med landsmannen Didier Auriol.

– Jag är väldigt glad. Det är inte helt lätt att möta alla svenskar, norrmän och så vidare som är vana med det här underlaget, men jag hade en bra känsla den här veckan, säger Loeb.

– Han gjorde det riktigt bra och han förtjänade segern, säger Vettel.

SE MER: Kristoffersson vs Ekström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.