Marcus Ericsson gör säsongsdebut i Indycar på söndag i Florida. Foto: TT

Marcus Ericsson inför Indycarpremiären: ”Jag kör för mitt jobb”

Uppdaterad
Publicerad

Till helgen är det premiär i Indycar i Saint Petersburg, Florida. Marcus Ericsson sitter på ett utgående kontrakt med Chip Ganassi racing. Det gör att den här säsongen är extra viktig.

– Det gäller alltid att prestera, men det blir ännu viktigare när man kör för sitt jobb, säger Ericsson till Nerikes Allehanda.

Det är tidsträning på fredag, kval på lördag och race på söndag på gatorna i Saint Petersburg som kallas för ”Solskensstaden” efter sina 360 soldagar per år och ligger på Floridas västkust och har runt 250 000 invånare.

Ericsson är ett aktat namn i branschen, inte minst efter segern i klassikern Indy 500 förra året.

– Samtidigt är racing en färskvara. Folks aktier stiger och faller väldigt snabbt i den här branschen. Jag kan inte luta mig tillbaka och tro att allt löser sig bara för att jag vann Indy 500 i fjol, säger Ericsson till Nerikes Allehanda.

Även Felix Rosenqvist, Arrow McLaren, finns med i Indycar-serien.

Loppet startar klockan 18.30 söndag kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.