Marcus Ericsson

Marcus Ericsson: ”Jag är värd att vara kvar”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson slutade på plats 17 i den sista omgången av formel 1 i Abu Dhabi. Nu funderar han över framtiden.

– Framför allt på hösten har jag försökt visa att jag är värd att vara kvar, säger han till Viasat.

Valtteri Bottas vann den sista omgången av formel 1 i Abu Dhabi. Men stallkamraten och världsmästaren Lewis Hamilton var ohotad som totalsegrare.

Marcus Ericsson slutade på 17:e plats.

– Starten är ju väldigt viktig, så det var ju inte bra att komma ut sist efter första varvet. Men på sluten fick jag mer balans i bilen och då kunde jag börja pusha. Då kom jag ikapp klungan rätt så enkelt men den här banan har alltid varit svår att köra om på. Inte den bästa tävlingen, säger han till Viasat.

Ericsson hade hoppats att denna säsong skulle bli bättre än den förra, då han inte tog några poäng. Men det blev ännu en nolla i protokollet.

–  Resultatmässigt har det inte alls varit vad jag hade velat, så det är ju en besvikelse. Noll poäng känns inte bra alls. Samtidigt tycker jag att jag har gjort bra prestationer, bra kval, bra race, säger han.

Vill ha besked om framtiden

Det är ännu inte klart vilka som kommer att köra för Sauber nästa år. Och Ericsson är osäker på hur hans framtid med teamet ser ut.

– Klart man skulle vilja ha besked redan nu, och veta vad som ska hända nästa år. Framför allt på hösten har jag försökt visa att jag är värd att vara kvar till nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.