Foto: Bildbyrån

Marcus Ericssons agent: ”Han är hårt uppvaktad”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson lämnar Formel 1 för Indycar. Bara detaljer återstår innan det blir officiellt.

”Marcus är hårt uppvaktad av fler än ett team i USA. Det finns ett alternativ utanför Indycar också men det är inte lika troligt”, skriver Ericssons agent Eje Elgh till SVT Sport.

Formel 1-säsongen går mot sitt slut och det står sedan tidigare klart att Ericsson inte får fortsatt förtroende som en av Saubers två förare.

Nu bekräftar hans agent att allt talar för att det blir en flytt till USA och Indycar nästa säsong.

”Jag kan inte bekräfta att en deal är klar. Beslut om vilket team han väljer är nära förestående och kommer att annonseras snarast efter att beslutet är taget”, skriver Eje Elgh i ett sms till SVT Sport.

28-årige Ericsson har tidigare uttalat sig positivt om Indycar. Nu är debuten i USA inte långt borta – precis som för landsmannen Felix Rosenqvist, 26.

– Jag har alltid kikat på IndyCar och tänkt att det verkar häftigt. Jag tycker att racingen där verkar vara häftig och det verkar vara roligt. Jag vill fortsätta att tävla på den allra högsta nivån och sedan tänker jag återvända till F1 i framtiden, har Ericsson sagt till Sportbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.