Mattias Ekström och Emil Bergkvist siktar mot Dakarrallyt 2022. Foto: Audi

Mattias Ekström: Spännande med ett nytt kapitel

Uppdaterad
Publicerad

Debut i Dakarrallyt i vintras.

Nu har Mattias Ekström, tillsammans med kartläsaren Emil Bergkvist, fått mersmak och siktar mot det klassiska rallyt 2022.

– Det är spännande med ett nytt kapitel i min motorsportkarriär, säger Ekström till SVT Sport.

Audi, som duon kör för, blir det första teamet att köra med el i tävlingen. Det var en av anledningarna till att Ekström valde att ge Dakarrallyt ytterligare en chans.

– Jag har hunnit med att prova lite olika saker, det mesta förutom formel 1 egentligen. Jag inser att jag tycker det är kul, spännande och utmanande.

Ekström, som har hunnit bli 42 år, är tidigare bland annat världsmästare i rallycross, har två DTM-titlar och tre vinster i Race of Champions.

Hur kommer det sig att du fortsätter leta nya utmaningar?

– Jag tycker det är roligt. Speciellt när det blir lite ny teknik och få vara med och testa och utveckla saker. Dakarrallyt är ett av de största motorsporteventen som finns. Det kan vara farligt, visst, det vet alla om. Man får köra med så mycket förnuft man kan.

Vid sin sida kommer Ekström återigen ha Emil Bergkvist som kartläsare.

– Emil är duktig, motiverad och vill hela tiden lära sig nya saker. Han är fortfarande superhungrig.

Dakarrallyt körs i Saudiarabien 2-14 januari 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.