MotoGP-stjärnan bröt armen i otäck krasch

Uppdaterad
Publicerad

Med fyra varv kvar i spanska GP:t var olyckan framme.

Sexfaldiga mästaren Marc Marquez bröt armen efter en vurpa och tvingas nu till en operation.

”Ibland går det inte som man tänker men det viktiga är att man tar sig tillbaka och går vidare”, skriver Marquez på Twitter.

Sexfaldiga och regerande mästaren Marc Marquez startade som trea i premiären av årets MotoGP.  Spanjoren sjönk tidigt i fältet efter att ha tappat kontrollen efter att ha undvikit en krasch på banan.

Men med fyra varv kvar efter var olyckan framme för Marquez själv. På hemmaplan i spanska GP:t gick spanjoren in i en S-kurva i 150 km/h. På väg ut tappade däcken greppet vilket orsakade en våldsam och snabb rotation och 27-åringen gick ner hårt i asfalten och blev avburen på bår.

Efter undersökning framkom att överarmen var bruten och nu tvingas Marquez till operation.

”Ibland går det inte som man tänker men det viktiga är att man tar sig tillbaka och går vidare. Jag lovar att jag kommer komma tillbaka så snart som möjligt och ännu starkare”, skriver Marquez på Twitter.

När Marquez kan vara tillbaka vågar inte teamet svara på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.