Nascar slöt upp bakom Bubba Wallace. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nascar stöttade Bubba Wallace med manifestation

Uppdaterad
Publicerad

Inför Nascar-loppet i Talladega, Alabama hittades en snara i den enda svarta föraren Bubba Wallaces garage. Tävlingen var uppskjuten på grund av regn, men då den väl genomfördes föregicks den av en manifestation där de övriga förarna knuffade fram Wallaces bil framför startlinjen.

– Sporten förändras, säger Wallace.

I svallvågorna av Black Lives Matter-rörelsen tog Nascar för ett par veckor sedan beslutet att förbjuda sydstatsflaggan på sina tävlingar. En hemsk konsekvens av det blev att en snara placerades i Bubba Wallaces garage i samband med tävlingen i Talladega.

Inför loppet visade ändå de övriga förarna att de står bakom Wallace.

”Jag är stolt över att stå här”

De övriga förarna knuffade Wallaces bil framför startlinjen och då föraren klev ur bilen med resten av förarna bakom sig grät han. På gräset hade man målat #IStandWithBubbaWallace.

– Jag är stolt över att stå här. Sporten förändras. Jag ville visa att den som gjorde det inte kan få bort mitt leende. Jag kommer att fortsätta, säger Wallace enligt AP.

Blaney vann tävlingen

Bubba Wallace var bland de fem främsta under delar av loppet, men kom till slut i mål som 14:e förare. Vann tävlingen inför nästan tomma läktare gjorde totaltrean Ryan Blaney.

– Jag tycker att det var jättebra att alla slöt upp. Jag vill inte att den här dagen ska bli ihågkommen som en dålig dag inom Nascar. Jag vill att man ska minnas det som en incident som vi alla klarade av tillsammans, säger Blaney.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.