”Vi saknar fansen”, sade en munskyddsbeklädd Harvick i segerintervjun efter Nascar. Foto: Nyhetsbyrån TT

Munskyddsklädd Harvick vinnare i Nascar

Uppdaterad
Publicerad

Nascar blev under måndagsnatten en av de första serierna i USA att dra igång efter den stora nedstängningen under coronapandemin.

En efterlängtad nystart – även om segraren Kevin Harvick fick fira i munskydd inför tomma läktare.

Efter drygt två månaders uppehåll tävlade förarna åter på Darlington Raceway.

Efter 293 varv på ovalen i South Carolina kunde Kevin Harvick rulla in över mållinjen som segrare, drygt två sekunder före Alex Bowman och Kurt Busch. Harvick tog sig längst fram i fältet efter 150 varv, och höll sedan ledningen hela vägen in i mål.

”Vi saknar fansen”

Men allt var förstås inte som vanligt. Första tävlingen efter coronan hölls inför tomma läktare och ingen publik firade på plats när den 44-årige veteranen firade sin 50:e seger i Nascar.

– Jag trodde inte att det skulle göra så stor skillnad utan publik, men sen vann vi i teamet loppet och det var dödstyst där ute, så ja, vi saknar fansen, sade en munskyddsbeklädd Harvick i segerintervjun.

I och med segern drygade Harvick ut sin ledning i den sammanlagda tabellen. Nästa tävling körs redan natten till torsdag, svensk tid, även den inför ett tomt Darlington Raceway.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.